Over VisuHil

Wat is een visueel notulist?

Net als een ‘reguliere’ notulist is een visueel notulist aanwezig  om vast te leggen wat er besproken wordt tijdens een vergadering, bijeenkomst of congres. In plaats van formeel  te noteren wat er gezegd wordt, maakt de visueel notulist tekeningen. Door middel van deze tekeningen kan de essentie van een gesprek worden vast gelegd. Waarbij een reguliere notulist opschrijft wat er gezegd wordt,  geeft de visueel notulist de nuances weer.Zo kan de visueel notulist een hele situatie in een beeld weergeven. Denk bijvoorbeeld aan wat de gevolgen van een besluit of idee kunnen zijn.
Doordat je gespreksonderwerpen in een beeld vangt is het makkelijker om naderhand de essentie te begrijpen. De visueel notulist bekijkt de situatie als een buitenstaander. Zonder geremd te worden door voorkennis en met een kritische kijk, kunnen de tekeningen als reflectie met een knipoog dienen. 


Waarom een visueel notulist?

Gewone notulen worden in de regel gebruikt als naslagwerk. Een aanwezige schrijft op wat er gezegd wordt en maakt hier een verslag  van. Hiermee hebben de afwezigen de kans om zich toch in te lezen over de besproken onderwerpen.  De notulen worden rond gemaild en ergens opgeslagen om daar voor altijd te blijven staan. Maar worden deze notulen ook echt gelezen? Hoe vaak duik je zelf het archief in om de notulen van een jaar geleden nog eens tot je te nemen?  Waarschijnlijk niet.


Maar stel je eens voor dat dit geen geschreven verslagen zijn maar tekeningen.  Niet alleen kan je je de tekening van die ene dag beter voor de geest halen, waarna de informatie weer boven komt borrelen. Je hebt ook meteen een aantal leuke sheets voor je presentatie,  je kan de tekeningen er weer bij pakken om een eerdere discussie weer nieuw leven in te bazen of gebruiken voor diverse publicaties. Denk hierbij aan social media, mailings of brochures. Met een visueel notulist heb je een zeer veelzijdig  naslagwerk die veel meer toepassingen biedt dan enkel bewaard te worden in een archief.

 

Opbellen
E-mail